Swedbank og Svensk Fastighetsförmedling, to av de fire eierne i Hemnet, kommer ikke til å delta i forhandlinger med andre budgivere enn Schibsted.

Det skriver Dagens Industri.

- Vi har ikke mer å selge - det vi eide har vi solgt, sier styreleder Håkan Hellström i Svensk Fastighetsförmedling til avisen.

Schibsted la i begynnelsen av mai inn et betinget bud på den dominerende svenske boligsiden på nett, Hemnet.

Hemnet eies i dag av Fastighetsmäklarförbundet (FMF) (25 prosent), Mäklarsamfundet (25 prosent), Swedbank Fastighetsbyrå (34 prosent) og Svensk Fastighetsförmedling (16 prosent). Swedbank Fastighetsbyrå og Svensk Fastighetsförmedling har allerede sagt ja til Schibsteds bud, som er betinget av at også de to andre eierne takker ja.

FMF og Mäklarsamfundet har nylig sagt at de vil utrede sine muligheter (TDN Finans-artikler 17.06.15).

Anna Sundblad, pressesjef på Swedbank, sier att banken "står fast ved at de har akseptert Schibsteds bud og kommer ikke til å delta i de andre eiernes møter".

Hellstrøm sier at de har en avtale der de har solgt sin andel.

- Så lenge vi har den avtalen, kan vi ikke sitte i forhandlinger med noen andre. Vi vil ikke heller forhandle med noen andre, og det har ennå ikke dukket opp noen som lokker oss til å sitte i forhandlinger med noen andre, sier Hellström til Dagens Industrie.

Han sier det er usikkert hva som vil skje hvis Mäklarsamfundet og FMF vil selge til noen andre enn Schibsted.

- Skulle det komme en aktør som er veldig mye bedre, så kommer ikke Mäklarsamfundet og FMF til å gjøre en avtale med Schibsted. Da havner vi i en situation der det kommer til å skje noe, men hva vet jeg ikke, sier Hellström.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

- Grunn til å forvente at kronen svekker seg

Ny aktør kjøper for milliarder på sokkelen

Se DNTV: Dette er en gavepakke fra regjeringen

Denne bilen er en gavepakke fra regjeringen
00:00
Publisert: