DNB Markets, Handelsbanken Capital Markets venter at konsensusestimatene på Schibsted vil bli nedjustert etter dagens kvartalsrapport, mens Citi ikke ser grunnlag for endringer. Fremgår det av oppdateringer fra meglerhusene fredag.

Schibsted rapporterte en ebitda på 376 millioner kroner i første kvartal 2015, mot 410 millioner kroner i samme periode året før. På forhånd var ebitda ventet til 415 millioner kroner, ifølge estimater innhentet av SME Direkt.

Handelsbanken Capital Markets viser til at ebitda innen online rubrikk på 335 millioner i kvartal var betydelig svakere enn konsensus på 373 millioner. Handelsbanken-analytikerne tilskriver utviklingen markedsføringskostnader i Spania, Italia, Østerrike og Irland.

Venter begrenset endring

Analytikerne i Citi er av en annen oppfatning og skriver at den underliggende utviklingen i segmentet var god sammenlignet med deres estimater.

Handelsbanken-analytikerne skriver videre at Schibsteds betingede kjøp av aksjene i Hemnet er innvannende tross en verdsettelsesmultippel på 44 ganger ebitda ettersom selskapet, etter deres syn, har potensial til å tredoble inntektene og generere en ebitda på 250 millioner svenske kroner årlig.

«Tross de høye multiplene på dette kjøpet, er konsolidering i dette markedet fornuftig. Vi venter begrenset endring i underliggende konsensus, men Hemnet-avtalen burde være mildt innvannende», skriver Citi.

«Reaksjonen bør være negativ»

DNB Markets fremhever at Schibsted har et underliggende tap fra tilknyttede virksomheter på 89 millioner kroner i kvartalet når man korrigerer det rapporterte resultatet for en salgsgevinst på 451 millioner. Dette er noe bedre enn deres estimater på -123 millioner.

DNB Markets oppsummerer at reaksjonen på rapporten bør være negativ.

Før eventuelle justeringer har DNB Markets en salgsanbefaling på Schibsted med et kursmål 319 kroner pr aksje, mens Handelsbanken Capital Markets har en «reduser»-anbefaling med kursmål 451,2 kroner.

Citi har på sin side en salgsanbefaling og kursmål 450 kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.