Kampen om det svenske bollignettstedet Hemnet er i ferd med å bli avgjort etter nesten seks månender med forhandlinger, melder Breakit.

Norske Schibsted la 8. mai inn et bud på Hemnets aksjer til en verdi på 1,5 milliarder svenske kroner. Tilbudet ble bare akseptert av to av Hemnets eiere, Swedbank og Svensk Fastighetsförmedling, men disse kontrollerer bare 50 prosent av aksjene og det krevdes godkjennelse fra Mäklarsamfundet og Fastighetsmäklarförbundet som sitter på 25 prosent. De to sistnevnte ønsket bedre lønn og en auksjonsprosess ble igangsatt.

Fastighetsmäklarförbundet vil følge etter

Ifølge Breakits kilder har imidlertid Mäklarsamfundet anbefalt sine medlemmer i en epost sendt ut onsdag å takke ja til det norske mediekonsernet. Det forventes da at Fastighetsmäklarförbundet vil følge etter. I eposten skal det også ha stått at Mäklarsamfundet vil beholde 10 prosent av aksjene for å bevare sin innflytelse over nettsiden.

For noen uker siden hoppet Bonnier og kapitalfondet EQT av budrunden, og under Mäklarsamfundets årsmøte i dag står kampen mellom Schibsted og Nordic Capital.

Sveriges svar på Finn.no

Mediawatch skriver at Hemnet har 2,6 millioner unike brukere hver uke og i 2013 hadde rubrikksiden en omsetning på 119 millioner svenske kroner, tilsvarende i overkant av 118 millioner norske kroner med dagens kurs. I 2014 hadde omsetningen steget til 162 millioner svenske kroner (161,2 millioner norske kroner).(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.