- Helge Lund er et fantastisk tilskudd til styret, sier styremedlem i Schlumberger, Tore Sandvold til DN.

Torsdag kunne DN skrive at Helge Lund, som tidligere har ledet det norske oljeselskapet Statoil og det britiske olje- og gasselskapet BG Group nå går inn som styremedlem i verdens største oljeselskap, Schlumberger.

Lund blir dermed andre nordmann i selskapets styre. Siden 2004 har Sandvold sittet i Schlumberger-styret. Selskapet ledes i dag av nordmannen Paal Kibsgaard.

Jobbet med Lund

Sandvold er tidligere ekspedisjonssjef i oljedepartementetet og styreleder i Petoro. Petoro er et statlig aksjeselskap som har i oppgave å forvalte statens eierandeler på norsk sokkel.

Tidligere toppsjef i Statoil og BG Group, Helge Lund. Foto: Aleksander Nordahl
Tidligere toppsjef i Statoil og BG Group, Helge Lund. Foto: Aleksander Nordahl (Foto: DN)

Han forteller at han har hatt mye kontakt med Lund, som var Statoil-sjef i ti år frem til han i fjor sluttet for å ta sjefsjobben i BG Group. Siden februar har Lund vært uten jobb, etter å ha forlatt stillingen i det britiske selskapet etter sammenslåingen med Shell.

Les mer om det her:

- Jeg har hatt en god del med Helge Lund å gjøre da han var sjef i Statoil fra min tid i departementet og i Petoro, sier Sandvold.

- Vil jobbe videre

I dag er Sandvold oljerådgiver og styregrossist. I 2002 startet han sitt rådgivingsselskap, Sandvold Energy, og selskapet har siden hatt over 100 millioner i inntekter og Sandvold har bevilget seg over 50 millioner kroner i utbytte.

Bakgrunn: Eks-byråkrat har dratt inn 100 millioner  

I tillegg til sin rolle i Schlumberger, sitter han som styremedlem i blant annet rederikonsernet Teekay, offshoreselskapet Rowan, og rådgivingsselskapet Lambert Energy. Da han jobbet i departementet ble han ofte omtalt som «Oljedepartementets grå eminense».

Styremedlem Tore Sandvold i Schlumberger.
Styremedlem Tore Sandvold i Schlumberger. (Foto: Teekay)
Sandvold har ifølge Reuters' sammenstilling av styregodtgjørelser i Schlumberger en kompensasjon for sitt styreverv på over 330.000 dollar i året - omtrent 2,7 millioner kroner. Det er på samme nivå som de øvrige styremedlemmene i selskapet.

Han ønsker ikke å gå inn på detaljer rundt driften av Schlumberger, som har vært gjennom store kuttrunder siden oljeprisfallet i 2014. Han ønsker heller ikke å kommentere prosessen rundt Helge Lunds inntreden i styret.

- Vi vil jobbe videre med det vi hele tiden har gjort, og nå får vi inn et nytt topp kvalifisert styremedlem, sier han.

Følg markedet på DN Investor

Les også på DN.no:

Jernbaneverkets interne rapporter avslører gjentatte brudd på sikkerhetsregler: – Liv kan gå tapt dnPlus  (DN+)

Reiseplaner? Sjekk de ekstreme unntakene hvor valutaene er blitt betydelig billigere for nordmenn.

Stordalen om konkurrentens nedleggelse: – Største fiaskoen i nordisk hotellhistorie dnPlus  (DN+)

Konkurrenten svarer: Tror Stordalen har fått solstikk

- Anbefalt av DNtv:

Brexit på to minutter
23. juni skal britene avgjøre om de skal gå ut av EU eller bli værende.
02:00
Publisert:

Dette lager stjernekokkene når de er lei av å lage mat
Pasta Carbonara er Michelin-kokk Sven Erik Renaas nødløsning når han er lei av å lage mat. Hemmeligheten for å forvandle de enkle ingrediensene til en perfekt pastarett ligger i teknikken, ikke arbeidsinnsatsen.
00:53
Publisert:
 

Fersk episode av DNs podkast med finansredaksjonen: Er Vipps egentlig så revolusjonerende? Hvilke biler kjører vi om ti år? Og er det virkelig bråstopp i næringseiendom?

DN-podkast: Finansredaksjonen  

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.