Flere bilder tatt av nyhetsbyrået Reuters avslører det Italias hardt pressede statsminister Silvio Berlusconi noterte på et ark under en tale av opposisjonslederen i Parlamentet på tirsdag, der en avstemning viste at Berlusconi har mistet flertallet.

På papiret står følgende (ifølge BBC):

* 308 - minus 8 forrædere

* «ribaltone» - hvilket kan bety omveltning eller omrokkering

* ta tiltak - gå av (hvilket kanskje må tolkes som et direkte sitat av hans politiske motstander - ikke som Berlusconis intensjon)

* presidenten

* en løsning

Berlusconi vant en en rutinemessig avstemning i underhuset i løpet av ettermiddagen, men resultatet viste at han ikke lenger har flertallet i kammeret: 308 representanter stemte for og én avsto, mens hele 321 av de 630 reprsentantene valgte å ikke delta.

Flere av Berlusconis støttespillere har snudd ryggen til den kontroversielle statsministeren den siste tiden, og selv hans nærmeste allierte Umberto Bossi ba ham tirsdag om å gå av. Hvorav bruken av ordet "forrædere", sannsynligvis.

Dette betyr at Berlusconi, som har overlevd utallige mistillitsvoteringer, er mer sårbar enn noensinne. Tirsdag kveld møtte Berlusconi Italias president Giorgio Napolitano, også nevnt i notatene. Napolitano kan be om at en tillitsvotering avholdes i Parlamentet, eller Berlusconi kan velge å gå av selv.

Ingen vet foreløpig hva som ble sagt under møtet.

Les mer:

<b>Berlusconi mistet flertallet i nasjonalforsamlingen</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.