Dansk politi skriver i en pressemelding onsdag at etterforskningen har fulgt tre spor:

«1. Hvorvidt danske Se og Hør angivelig betalte en medarbeider hos PBS/IBM for å skaffe seg uberettiget adgang til kredittkortopplysninger.

2. Hvorvidt en medarbeider hos et flyselskap angivelig uberettiget utleverte opplysninger om passasjerer til Se og Hør. Denne etterforskningen har ikke gitt grunnlag for å reise tiltale.

3. Hvorvidt Se og Hør angivelig har hatt ulovlige kilder i Kongehuset og i enkelte andre offentlige institusjoner. Etterforskningen har ikke gitt grunnlag for å reise tiltale på dette punktet.»

Ifølge danske mediawatch har ikke København-politiet avdekket bruk av ulovlige kilder.

Les også: Nye avhør i danske Se og Hør-saken dnPlus

Navnene er ikke kjent

Politiet har sendt ut tiltalen til alle de åtte personene det gjelder, samt Aller Media. Tiltalen vil ikke offentliggjøres før om én uke. De åtte personene som er tiltalt er foreløpig ikke navngitt.

- Det har vært snakk om en etterforskning av historisk omfang, og vi har i dag reist tiltale basert på paragrafer i straffeloven, som sjeldent tas i bruk overfor medier. Vi ser nå fram til å komme i gang med rettsaken, sier Morten Fredriksen fra København-politiet, i en pressemelding.

Les også Magasinet-saken: Om Se og Hørs vanvittige vekst... og dype fall magasinetPlus

Rettsak i september

Det var i slutten av april i 2014 at den danske forfatteren og tidligere Se og Hør-journalisten, Ken B. Rasmussen, kom ut med boken «Livet, det forbannede», som omhandler dansk Se og Hørs arbeidsmetoder.

Her kom det frem opplysninger om at bladet hadde en kilde i bank- og kredittkortselskapet Nets, som systematisk overvåket kjendiser og kongelige på oppdrag for Se og Hør.

Rettsaken skal, ifølge mediawatch, starte i Glostrup 9. september. Dommen skal etter planen falle mot slutte av november. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.