Den danske riksadvokaten har tatt ut tiltale mot åtte personer i Se og Hør-saken. Det er også tatt ut tiltale mot Aller Media A/S.

I tillegg blir det påtaleunnlatelse for åtte andre personer, opplyser Københavns Vestegns Politi.

Både statsadvokaten i København og den danske riksadvokaten har hatt saken til vurdering.

Hovedforhandlingene i saken er berammet til 9. september i retten i Glostrup, og domsavsigelser er ventet i slutten av november.

Kredittkort

I mai i 2014 ble det kjent at danske Se og Hør i årevis har kjøpt opplysninger av en kilde som hadde tilgang til kredittkortopplysningene til danske kjendiser og kongelige.

Senere vokste skandalen i omfang da det ble kjent at ukebladet også har hatt kilder i SAS og ved et sykehus i København.

Påtalemyndigheten mener at Se og Hør har betalt penger for tips og dermed gitt kildene et økonomisk motiv for å bryte loven.

Erklærer skyld

Aller Media A/S opplyste i en uttalelse onsdag at selskapet vil betale eventuelle bøter som retten i en eventuell dom skulle finne rimelig.

I et rettsmøte som finner sted i Glostrup fredag, skal både Se og Hørs tidligere nyhetssjef Lise Bondesen og Aller Media A/S erklære skyld, skriver Jyllands-Posten.

Bondesen har også tidligere erklært skyld, påpeker hennes forsvarer Christian Riewe.

– Umiddelbart etter at saken dukket opp, sto Lise fram og fortalte sin versjon av historien. Det har hun stått ved i avhør hos politiet, der hun har sagt at hun hadde kjennskap til det som foregikk, at ikke alt var som det burde være, sier Riewe.


Les også: - Det er lite olje igjen

- Dette er så mørkt som det aldri har vært før

- Skal få litt bank for å være stor i kjeften

 

Se DNtv:

Tre myter om elsykkel
Anders Ølstørn, daglig leder på Birk Sport i Tønsberg, knuser tre myter om elsykkel.
00:47
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.