Hovedfagsstudent Anders Svensson ved institutt for informatikk på Universitetet i Oslo har utviklet mobiltjeneste der man enkelt kan sende tekstmeldinger - som tilsynelatende kommer fra en annen avsender.

Mobilbrukerens skrekk
Tjenesten www.punksms.com lar deg sende tekstmeldinger fra et hvilket som helst telefonnummer eller navn, slik at mottakeren av meldingen får opp avsenderen du har valgt.

Dette er mobiltjenesten alle burde frykte.

Hva om sjefen legger an på deg via mobilen, eller du får en " feilsendt" sms fra kona som takker for en het kveld, etter å ha vært på kino med en venninne....

Det du ikke vet er at avsenderen i realiteten kan være en utspekulert kollega eller venn.

Underholdning
Utvikleren bak Punk sms ber alle brukere om å ikke misbruke tjenesten, men la den være en ren underholdningstjeneste.

- Jeg laget tjenesten for å vise at det er mulig å sende falske meldinger, og at du ikke kan stole på sms, sier Anders Svennson til dn.no.

Han mener mobiloperatører som Telenor og NetCom kun er opptatt av det kommersielle og at de burde ha mer fokus på sikkerhet i nettene.

Ifjor omsatte Telenor sms- og innholdstjenester for 1,6 milliarder kroner.

Dårlig sikkerheti gsm-nettet
Å sende denne typen " falske" meldinger er mulig fordi mobilstandaren GSM ikke er vanntett, skriver hovedfagsstudenten på sine nettsider.

Punk sms påpeker at dette ikke er noen "hacker-tjeneste", men er fullt mulig å utføre på lovlig vis.

Kan spores og rapporteres
Informasjon som sendes via Punk sms vil bli logget og kan dermed spores tilbake til brukeren, som må motta passord på sin egen mobil. Informasjon kan også bli overlevert til politiet som bevis, hvis bruken av tjenesten har forbrudt seg mot norsk lov.

Mobilbrukere som lurer på om de har blitt lurt selv, kan sjekke dette på Punk sms' nettsider.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.