Verdens største riggselskap, John Fredriksen-kontrollerte Seadrill, overgår forventningene til driftsresultatet i fjerde kvartal (se tabell).

- Markedsutsiktene for vår bransje ser stadig mer lovede ut basert på veksten i riggetterspørselen som følge av våre kunders letesuksess og de nåværende fordelaktige energiprisene. Vi mener at denne utviklingen vil gi oss muligheter til å fortsette veksten. Den sterke kontantstrømmen fra driften støtter veksten og våre kontantutbytter. Som et resultat av dette, er vi fornøyd med å heve det kvartalvise utbytte ytterligere og vi er fast i vår tro på vår evne til å fortsette å levere på våre løfter til våre aksjonærer, sier konsernsjef Alf C.Thorkildsen.

Hever utbytte
Selskapet betaler et ubytte på 0,80 dollar per aksje i fjerde kvartal, tilsvarende rundt 375 millioner dollar, eller over 2,1 milliarder kroner.

Det var på forhånd ventet et utbytte på 0,76 dollar per aksje, ifølge TDN Finans, lik det oppjusterte nivået i tredje kvartal.

Lover mer
Seadrill-styret er begeistret for markedsutviklingen og tror selskapet er posisjonert til å utnytte veksten i markedet.

- Styret er trygg på at denne veksten vil bidra til restultatvekst og potensialet for å øke kontantutbytte fremover, heter det i kvartalsrapporten.

Ser sterkere resultater
Samtidig varsles det at resultatene i første kvartal 2012 sannsynligvis vil være på linje med eller noe bedre enn første kvartal i fjor. Driftsresultatet i andre kvartal og påfølgende kvartaler vil vise videre sterk vekst etter hvert som ny riggkapasitet settes i arbeid, opplyses det.

Analytikere roper kjøp
Før dagens tall anbefalte ni av 17 analytikere kjøp av Seadrill-aksjen, ifølge TDN Finans. Seks anbefaler hold mens to anbefaler salg. Gjennomsnittlig kursmål er på 223 kroner, varierende mellom 190 og 263 kroner.

Seadrill-aksjen SDRL endte opp til høyeste nivå noensinne mandag. Aksjen sluttet til 230,50 kroner, som verdsetter selskapet til 107 milliarder kroner.

Etter øyeblikkelig å ha reagert noe ned, spretter aksjen opp 1,1 prosent til 233 kroner. Seadrill er sålangt dagens desidert mest omsatte aksje, med en omsetning på 250 millioner kroner.



* Seadrill har i kvartalet tatt en regnskapsmessig nedskrivning av markedsverdien på sin eierandel i Archer Ltd. på 463 millioner dollar, rundt 2,6 milliarder kroner.

Les også:
Seadrill bestiller to boreskip til 1,2 mrd dollar

- Fredriksen er en grei mann å ha på sidelinjen
- Ingen er flinkere enn John Fredriksen
<b>Seadrill øker utbyttet</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.