Seadrill vurderer å gi et pliktig bud på Eastern Drilling, selge seg ned i selskapet eller gå til rettssak etter at Børsklagenemnden har fastsatt at Seadrill må legge inn et nytt bud på Eastern Drilling.

Seadrill er "sterkt uenig" i avgjørelsen, og mener at konklusjonen ikke stemmer overens med de fakta Seadrill har om situasjonen.

- Bot på over 100 millioner
Styret i Seadrill vil i de kommende dagene vurderer beslutningen. Den endelige beslutningen kan ikke komme før Oslo Børs har fastsatt budprisen, ifølge selskapet.

"Seadrill er veldig bekymret over konsekvensene til ankekomiteen om å ikke la selskapet selge seg ned i Eastern Drilling (..) I prinsippet har ankekomiteen gitt Seadrill en bot på over 100 millioner dollar for et mulig overtramp knyttet til en rapportering som ennå ikke er bestemt av Kredittilsynet", heter det i meldingen.

Går trolig videre med budet
Seadrill fremhever at det har bygget god støtte i det internasjonale kapitalmarkedet og at støtten er bygget på prinsippet om at selskapet opptrer på en korrekt og profesjonell måte.

"På bakgrunn av dette heller Seadrill mot å gå videre med det pliktige tilbudet på resten av aksjene i Eastern Drilling. Et slikt tilbud vil imidlertid baseres på en tilbudspris som Seadrill mener reflekterer de ulike fakta og omstendighetene som ikke er diskutert i ankekomiteens avgjørelse, nærmere bestemt effekten av en betydelig kapitaløkning i Eastern Drilling og verdien av de foretrukne rettigheter som ble gitt til aksjonærene", heter det.

Truer med flytting
Seadrill opplyser at selskapet kan komme til å anke avgjørelsen og legge an sak mot Oslo Børs og Finansdepartementet, der selskapet holder disse to ansvarlig for ethvert tap.

I tillegg opplyses det at Seadrill nå vil fremskynde planene om en primærlisting på London- eller New York børsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.