Seadrill har mottatt kontrakter for nybyggene «West Auriga», «West Vela» og en tredje boreenhet som ikke er navngitt med en potensiell kontraktsverdi på fire milliarder dollar, tilsvarende omtrent 24 milliarder kroner, over totalt 19 riggår fra et stort oljeselskap for arbeid i Mexicogulfen

Det melder selskapet onsdag.

Seadrill (SDRL) stiger 5,25 prosent på Oslo Børs på nyheten. Det er godt nytt for Seadrill-eier John Fredriksen, som i sommer har kjøpt tilbake millioner av aksjer i selskapet.

<b>Fredriksen tar tilbake aksjer</b>

Seadrill-analytiker Frank Harestad i Pareto sier til nyhetsbyrået Reuters at kontraktene er "kanonbra".

- Dette er veldig lange kontrakter, så det er veldig bra. Ratene var kanskje litt lavere enn det vi hadde ventet, men man må huske på at i Gulf of Mexico så er driftskostnadene ganske lave, så dette er kanonbra kontrakter, sier han.

- Dette er absolutt en positiv trigger for Seadrill-aksjen, legger han til. Pareto-analytikeren utelukker ikke nye riggbestillinger fra Seadrill etter kontrakten.

Nybyggenheter
Kontrakten inkluderer mobiliseringskostnader for nybyggenhetene.

Nybyggene vil starte overferden til Mexicogulfen etter levering fra verft som ventes februar og mai 2013.

Oppstart av drift ventes september og desember 2013.

- Leverer i tide
-Bredden og dybden på forpliktelsen fra et stort oljeselskap er resultat av en historikk av å levere rigger i tide, drift med kompetente mennesker og tilgjengeligheten av en moderne flåte. Vi er spent over muligheten til å fortsette å vokse vår flåte og drift i Mexicogulfen, som vi anser for å være en av de mest kostnadseffektive boreregionene, sier konsernsjef Alf Thorkildsen i en melding.

Thorkildsen sier også kontraktene passer godt med Seadrills finansieringsplaner som inkluderer bruk av MLP-finansiering.

John Fredriksen kontrollerer 24,6 prosent av aksjene i Seadrill gjennom investeringsselskapet Hemen Holding.

Fredriksens nære medarbeider Tor Olav Trøim kontrollerer 0,14 prosent av selskapet gjennom investeringsselskapet Drew Investment.

company:sdrl

Les også:
<b>Seadrill inn i utbytteindeks</b>
Fredriksen kjøper mer i Seadrill
Seadrill satser på fremmedkapital (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.