Den John Fredriksen-kontrollerte riggkjempen Seadrill kjøpte april år seg opp til 40,01 prosent i riggselskapet Scorpion Offshore. Seadrill utløste dermed tilbudsplikt på hele selskapet. Mandag ble det kjent at Seadrill byr 36,00 kroner per aksje for de resterende aksjene i selskapet.

Budet betyr at Seadrill vil gi nær 1.950 millioner kroner for de resterende aksjene i selskapet. Scorpion er imidlertid i samtaler med flere potensielle budgivere om et alternativt og høyere bud.

Anbefaler å vente
Ifølge en børsmelding fra Scorpion har selskapets rådgivere Simmons & Company og SEB Enskilda kontaktet mulige finansielle og strategiske kjøpere og er i samtaler med flere om et alternativt bud til en høyere pris.

Scorpion-styret anbefaler derfor aksjonærene om å avvente en formell uttalelse fra styret med anbefaling og vurdering av Seadrills bud.

- Jackupmarkedet har styrket seg siden slutten av 2009, og etterspørselen etter ultra premiumjackups har bedret seg betydelig. Scorpion er oppmuntret av den positive utviklingen, og er optimistisk til ultrapremiumsegmentets fremtid, opplyses det i meldingen fra Scorpion.

Seadrill gjentar på sin side at selskapet er forberedt på å bli sittende på mellom 40,01 og 100 prosent av aksjene i Scorpion.

Seadrills bud representerer et avslag på tre prosent sammenlignet med sluttkursen på Scorpion-aksjen fredag. Kursen er identisk med prisen Seadrill betalte for de 1,3 millionene aksjer som Seadrill kjøpte da selskapet utløste tilbudsplikten 12. april i år.

Les mer: Fredriksen vil sluke Scorpion

- Kontrakter over dagens marked
Budet verdsetter aksjekapitalen i Scorpion til rundt 535 millioner dollar. Dette tilsvarer ifølge Scorpion-meldingen en selskapsverdi på rundt 1,16 milliarder dollar og en implisitt verdi per rigg på 165 millioner dollar.

- Dette beløpet er inklusive Scorpions verdifulle kontraktsordrebeholdning med gjennomsnittlig varighet og rater betydelig over dagens marked, heter det i meldingen fra Scorpion.

I meldingen fremgår det at selskapets syv jackups har ordre for rundt 631 millioner dollar, med en gjenværende kontraktsperiode på i snitt 1,6 år, og snittrate på 166.000 dollar pr dag.

Seadrills bud løper fra i dag frem til børsens stengetid 7. juni.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.