Her er TDN Finans sine presseklipp fra dagens aviser:

RIGG-TAP PÅ 14 MILLIARDER
Seadrill falt over 18 prosent onsdag etter at selskapet kuttet utbyttet. Tor Olav Trøim har også et urealisert tap på 163 millioner i Golar LNG. Trøim sier imidlertid at den underliggende utviklingen i selskapet og hvordan fremtiden for selskapets tjenester gir all grunn til å si at de er «komfortable». (DN side 8-9)

UTBYTTEKUTTET SATT LANGT INNE
Etter 50 milliarder kroner i utbytte kutter Seadrill til null. -Vi må bygge egenkapitalhistorien på nytt, sier finansdirektør Rune Magnus Lundetræ. Ved en halvering ville det fortsatt blitt reist spørsmål rundt balansen og lånevilkårene, sier han videre. Seadrill vil ikke øke utbyttet før styret er trygge på en bedring i markedet. -Det blir spennende å se hva de andre riggselskapene gjør. Jeg gleder meg til den neste kvartalsfremleggelsen, sier konsernsjef Per Wullf.

MENER OLJEPRISEN SKAL OPP
Olje- og energiminister Tord Lien mener oljeprisen skal opp fordi forbruksveksten gjør at dagens produksjon må erstattes og viser til IEAs analyser. -Jeg tror det er viktig at vi fra myndighetenes side har oppmerksomhet lenger frem, sier Lien til DN på spørsmål om hvorvidt betydningen av OPEC-møtet i Wien i dag overdrives. (DN 10-11)

BOMMET MED TRE MILLIARDER
Arbeiderpartiet innrømmer regnefeil på tre milliarder skattekroner i sitt alternative statsbudsjett. -Jeg vet ikke om det er et forsøk på å lure velgerne eller om det er mangelfulle regneferdigheter, sier finansminister Siv Jensen til DN.

SKATTEKRIM PÅ BESØK I 13 TIMER
Hyundai oppfattet besøket fra Skattekrim som en rutinesak. Skattekrim-sjefen understreker at hans folk ikke tar stikkprøver. (DN side 16)

VIL KOKE OLJE PÅ PRÆRIEN
Lave oljepriser gjør at Questerre vil koke billig olje på prærien i USA. Miljøforkjempere er forferdet. (DN side 30-31)

Les også:
Britisk næringsminister vil stoppe Lunds lønnspakke
Asia i dag: Høy vekst gir bonus for offentlige ansatte
Bommet med tre milliarder  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.