Det John Fredriksen-kontrollerte riggselskapet Seadrill har mottatt en kontraktkansellering fra det mexicanske statskontrollerte oljeselskapet Pemex (Petroleos Mexicanos) for riggen West Pegasus.

Seadrill motstrider grunnlaget for termineringen og vurderer juridiske alternativer, ifølge en børsmelding mandag.

I løpet av andre kvartal 2015 inngikk Seadrill en foreløpig avtale for en to års forlengelse av kontrakten med Pemex for riggen. Som en del av forlengelsen ble det avtalt at dagraten i den resterende delen av kontrakten ble redusert. Kontraktsforlengelsen ble ferdigstilt i første kvartal 2016.

Som en del av denne avtalen godtok Seadrill og Seamex en redusert dagrate på fem jack-up-rigger for en periode på 365 dager. Avtalen om reduserte rater var betinget av den toårige forlengelsen av West Pegasus-riggen.

Ved terminering har Seadrill og Seamex rett til dagraterabatten og demobiliseringsavgiften for West Pegasus, skriver selskapet mandag. I tillegg vil Seadrill søke godtgjørelse av visse kostnader.

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podcast: Nordmenn lånefinansierer forbruket som aldri før, kan dette gå bra? Er laksefesten over? Og disse aksjene burde kostet null kroner på Oslo Børs.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Episode 4: Slik gikk det med Sunniva i Norseman Xtreme Triathlon
DNtv har fulgt Sunniva Dring (35) frem mot ett av verdens hardeste triatlon denne helgen. Her kan du bli med på hennes spektakulære ferd med 226 km svømming, sykling og løping fra Eidfjord til Gaustatoppen.
05:01
Publisert: