«BP har fastslått at Great Australian Bight-prosjektet ikke vil være i stand til å konkurrere om investeringer med andre oppstrømsprosjekter i sin globale portefølje i overskuelig fremtid», skiver BP i en pressemelding tirsdag.

 

De legger til at beslutningen har vært svært vanskelig, og at den ikke skyldes endring av deres syn på prospektiviteten i regionen. Beslutningen skyldes heller ikke den pågående gjennomgangen den australske offshore petroleums- og miljømyndigheten (NOPSEMA) gjennomfører.

 

Statoil inngikk i 2013 en avtale med BP om å kjøpe 30 prosent eierandel i fire letelisenser i Great Australian Bight utenfor sørkysten av Australia.

 

«BP har også konsultert med sin joint-venture partner, Statoil, som fullt forstår BPs endring i strategi og aksepterer BPs beslutning», skriver selskapet.

 

I 2013 inngikk BP en avtale med Diamond Offshore Drilling for selskapets «harsh environment» ultra-dypvannssemirigg, «Ocean GreatWhite». BP hadde planer om å bruke riggen til prosjektet i Great Australian Bight.

 

«BP har bekreftet at vedtaket ikke vil påvirke Diamonds riggkontrakt. BP og Diamond ser på alternative plasseringer for «Ocean Great White», heter det i en pressemelding fra Diamond Offshore mandag kveld.

 

Følg markedene med DN Investor

Hør podkast spesial: Vi gir deg hovedtrekkene, vinnerne og tapere, reaksjoner og stridstemaene i budsjettforhandlingene.

 

Hør DN-podcast om granskningsindustrien: Slik granskes de store norske selskapene. En av landets mest erfarne granskere Jan Fougner forteller.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss en mail på mre@dn.no.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Blir han USAs neste president? Her er Donald Trumps mest kontroversielle uttalelser.
Disse uttalelsene vil han bli husket for: Donald Trump om flyktninger, Mexico og Hillary Clinton
03:33
Publisert:
 

Ikke noe håndtrykk - mange beskyldninger
Slik var den andre presidentdebatten mellom Hillary Clinton og Donald Trump
02:50
Publisert: