«Avslutning av kundeforhold» heter e-posten SEB har sendt ut til 7000 norske kunder denne uken.

Banken forteller i e-posten at den skal omprofilere seg til en ren investeringsbank og at den derfor ikke vil kunne tilby de samme tjenestene som til nå. Renten på innskudd blir satt ned til 0,1 prosent for salo under en million kroner. Til gjengjeld skriver SEB at de vil se bort fra sitt vanlige gebyr på 50 kroner for å avslutte en konto frem til 1. mai.

– Formuleringen i denne eposten var nok noe unyansert. Det ville ha vært mer riktig å skrive at vi spisser virksomheten inn mot større formuer, sier administrerende direktør William Paus til Dagens Næringsliv.

SEB hadde en egen bankfilial i Oslo fra 2005 til 2008.

– Siden har vi bare hatt en bankfilial på hovedkontoret på Aker Brygge. Ifjor valgte vi å konsentrere oss om en mer begrenset kundegruppe. Beslutningen om å kutte renten på små innskudd er en del av dette, sier Paus.

Private banking
Drømmekunden til Paus er ikke bare millionær én gang.

– Vi vil bruke alle krefter inn mot kunder med minst 25 millioner kroner i plasserbar formue, sier han.

Disse skal riktignok få riktig god behandling.

– Vi skal være flinkest til å betjene de 500 rikeste personene i Norge, og våre undersøkelser viser at disse i snitt har flere hundre millioner kroner i formue. Disse kundene får tilgang og oppfølging innenfor alle våre produktgrupper i investeringsbanken, i tillegg til sp#229, family services og juridiske tjenester.

Skulle ikke vært sendt ut
SEBs kommunikasjonsdirektør Pål Bergskaug sier eposten ikke burde vært sendt ut.

– Dette er en lapsus, den skulle aldri ha vært sendt ut i dette formatet. Det beklager vi. Den skulle selvsagt ha vært innom informasjonsavdelingen for gjennomlesing. Det var et brudd på interne rutiner, og vi legger oss selvsagt helt flate. Det er ikke slik vi vil kommunisere med kundene våre, sier Bergskaug til Dagens Næringsliv.

Eposten er sendt ut til rundt 500 kunder med under 6400 kroner igjen på konto.

Les også:
- Alltid et spørsmål om hva som er risiko
Dobbelt katastrofe for pc i Norge
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.