Steven Burrill og forvaltningsselskapet Burrill Capital Management har gått med på å betale tilbake 4,785 millioner dollar, eller nærmere 40 millioner dollar til investorer og pluss en million dollar i bot, skriver Marketwatch.com.

Forliket med Securities and Exchange Commission (SEC) kom i stand etter at Burrill hadde blitt anklaget for å tappet fond for millioner over en årrekke. Pengene skal ha blitt brukt til å finansiere en overdådig livvstil med dyre familieferier, privatfly og smykker samt å sikre videre drift i Burrills selskaper som ikke gikk med overskudd.

Ifølge SECs etterforskning skal Burrill ha skjult tyveriene ved å kalle utbetalingene forskuddsbetaling av forvaltningshonorar. Selv om Burrill ved godta forliket ikke innrømmer skyld, har han likevel måttet gå med på at han ikke får jobbe i finans resten av livet. Forvalteren, som i utgangspunktet er revisor, får heller ikke fungere som regnskapsfører for selskaper som rapporterer til SEC.

Felt av sine egne

Anklagene mot Burrill ble først kjent i 2014 etter at han ble avsatt som leder for Burrill Life Science Capital Fund etter at 13 av de største investorene gikk til retten for å få han fjernet.

Bakgrunnen var at Ann Hanham, en tidligere administerende direktør i Burrill & Co og to andre tidligere toppsjefer mente de kunne bevise misbruk av fondets penger. I et brev til retten krevde de at investorene fikk innsyn i transaksjoner og at Burrill og flere andre i selskapet ble fjernet fra selskapet. Hanham sendte også brev til fondets investorer der hun opplyste at selskapet hadde trikset med sine offisielle regnskaper og det som en følge ikke hadde midler til å følge investeringsplanen. 

I kjølvannet ble Hanham sparket av Burrill.

To andre tidligere ansatte i Burrill Capital Management, juridisk direktør Victor A. Hebert og controller Helena C. Sen har også inngått forlik. De betaler henholdsvis 185.000 og 90.000 dollar i bot, samt at de er bannlyst fra å jobbe i finansbransjen i fremtiden.

Sen får i likhet med Burrill ikke være regnskapsfører for selskaper som rapporterer til SEC, mens Hebert har blitt nektet å praktisere juss i saker som går for SEC.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.