Ifølge søksmålet betalte Seinfeld, som omtaler seg selv som en av verdens mest fremstående Porsche-samlere, 1,2 millioner dollar for bilen i februar 2013. Den verdensberømte komikeren kjøpte sportsbilen, som ble solgt som en 1958-modell, fra bruktbilforhandleren European Collectibles i Costa Mesa. Han skal ikke ha visst at bilen var en etterligning før han selv ble saksøkt etter å ha videresolgt den for 1,54 millioner dollar i mars 2016.

Selskapet som kjøpte bilen av Seinfeld, Fica Frio Ltd., hevdet imidlertid at Seinfeld var fullstendig klar over hva han gjorde. Det mener at han solgte en falsk vare, og at han bør annullere salget og tilbakebetale alle utgifter.

Det imøtegår Seinfeld i sitt søksmål, der det heter at han som vellykket komiker ikke «trenger å spe på inntektene ved å bygge eller selge etterligninger av sportsbiler».

Han fremholder at ansvaret for feilsalget ligger hos selskapet som i utgangspunktet skal ha løyet om bilen og sertifisert den som en Porsche fra 1958.

European Collectibles har ikke kommentert saken.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Etter 54 år kunne Karl Lagerfeld fremdeles gjenskape i detalj hva han hadde på seg første dag
Se motehusets hyllest til moteikonet.
01:41
Publisert: