Seismikkselskapet Petroleum Geoservices (PGS) opprettholder resultatforventningene for neste år, tross et tøffere marked.

Selskapet venter et bruttoresultat (ebitda) på 550-700 millioner dollar for 2015.

Konsensusestimater innhentet av TDN Finans viser en markedsforventning på 567 millioner dollar.

"Den lave oljeprisen og forsiktige investeringsaktiviteten blant oljeselskapene fortsetter å innvirke på anbud, prising og fartøy-utnyttelse. Sikten er lav og vi fortsetter en proaktiv tilnærming for å forberede oss på det utfordrende året som ligger foran oss", heter det i kvartalsrapporten.

Selskapets driftsinvesteringsguiding gjentas til rundt 250 millioner dollar i 2015, hvorav i underkant av 150 millioner dollar ventes å være relatert til nybygg.

PGS hadde et bruttoresultat (ebitda) på 212 millioner dollar i fjerde kvartal ifjor, mot 201 millioner dollar i samme periode året før. Det var på forhånd ventet et bruttoresultat på 205 millioner dollar, ifølge TDN Finans.

Selskapet tar nedskrivninger på 40 millioner dollar i kvartalet relatert til fartøyer og utstyr, trigget av pensjonering og opplag av eldre og mindre produktive mindre produktive skip, samt svakere utsikter for prising og kapasitetsutnyttelse i det korte bildet

PGS forelår et utbytte på 0,70 kroner per aksje, mens 0,24 dollar per aksje, var ventet.

Les også:
Milliardsmell for Norwegian
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.