Seismikkselskapet Seabird Exploration fikk en ebitda på 10,2 millioner dollar i første kvartal 2014, mot 11,5 millioner dollar i samme kvartal året før, skriver TDN Finans.

Driftsresultatet var 2,4 millioner dollar, mens driftsinntektene var 33,7 millioner dollar.

Nettoresultatet for videreført virksomhet var -0,6 millioner dollar i kvartalet.

Multiklientinntektene var 5,1 millioner dollar, mens kontraktinntektene var 32,1 millioner.

Selskapet hadde en flåteutnyttelse på 76 prosent i kvartalet, opp fra 53 prosent i fjerde kvartal 2013.

Anbudsaktivitet

Seabird Exploration skriver at anbudsaktiviteten i 2D- og kildemarkedet bedret seg i starten av året, og at ordreboken hentet seg inn betydelig. Selskapet ser imidlertid fortsatte forsinkelser i tillatelser og forhåndsfinansiering, og fremhever at de ikke ennå er komfortable i forhold til etterspørselen i seismikkmarkedet.

«I lys av den lave visibilitet i seismikkmarkedet, vil vi se etterspørselen fortsette på det nåværende nivået en viss tid før vi føler oss komfortable på at markedet har stabilisert seg», heter det i rapporten.

Selskapet har tidligere meldt at svekkelsene og forsinkelsene fra fjerde kvartal ville fortsette inn i 2014 og påvirke resultatet for første kvartal.

Seabird skriver også at det kan bli vanskelig å indentifisere attraktive multiklientoppdrag fremover som følge av de lave forhåndsfinansieringsnivåene.

Trenger 21 millioner dollar

Seabird Exploration trenger refinansiering for opp til 21 millioner dollar innen august eller september.

- Om vi trenger 15, 18 eller 21 millioner dollar må vi se på når vi kommer så langt, sier administrerende direktør Dag Reynolds.

Han ønsker ikke å kommentere hvilken type refinansiering selskapet planlegger.

Lavere investeringstakt

Seismikkselskapet venter at samlede driftsinvesteringer (capex) for helåret 2014 vil komme inn betydelig lavere enn det tidligere guidede intervallet på 20-24 millioner dollar.

- Vi kommer til å komme inn betydelig lavere enn den tidligere guidingen, sier Reynolds.

Selskapet guidet i slutten av desember en samlet capex for helåret 2014 på 20-24 millioner dollar, mot 17 millioner dollar i 2013.

I første kvartal 2014 var capex på 2,4 millioner dollar, mot 6,8 millioner i samme periode året før, og ifølge Reynolds var selskapet nesten overrasket over det at det kom inn så lavt.

Les også:
Økokrim-razzia hos TGS
Norsk valfart til oljemesse
Bank2 slår gjeldsalarm
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.