Det skriver Hans Kristian Amundsen selv i et innlegg på debattsiden Nordnorsk debatt.

– Jeg slutter i Arbeiderpartiet for å løse opp i en fastlåst situasjon mellom partisekretær Kjersti Stenseng og meg, skriver han.

Amundsen skriver at det er blitt et problem at han og Stenseng ikke kan være til stede på de samme møtene.

– Det tjener ingen hensikt å fordele skyld og uskyld for at det er blitt slik. Jeg håper bare at det nå kan bli klima for et tillitsfullt samarbeid mellom ledelsen av sekretariatet på Stortinget og ledelsen av partikontoret på Youngstorget, skriver Amundsen.

I et intervju med NRK søndag kveld sier Amundsen at han lørdag kveld fikk meldinger fra en avis om at det var satt ut rykter om varslingssaker mot ham.

- Da kom jeg til at det vi ikke kan fortsette på den måte her, det må ta en slutt. Dette var et rykte med den hensikt å gjøre livet surt for meg, og det klarte de, sier Amundsen, som ikke vil spekulere i hva eller hvem som står bak.

Amundsen fratrer mandag ifølge en pressemelding fra Arbeiderpartiet søndag kveld. Rådgiver Snorre Wikstrøm er konstituert som leder av sekretariatet.

– Jeg er takknemlig for å ha fått jobbe med sentrale spørsmål i Arbeiderpartiet siden 2011, først i regjering og de siste fire årene på Stortinget. Nå slutter jeg for å bidra til at partiet kan legge strid bak seg og samles om de viktige politiske oppgavene som venter, sier Amundsen.

Her kan du lese hele innlegget.

– Lukke et vondt kapittel

Amundsen har foreløpig ikke besvart NTBs henvendelse, men han sier til TV 2:

– Jeg trekker meg for å bidra til ro i partiet. Vi kan ikke leve med en situasjon der det fremstår som at det er en konflikt mellom partiledelsen og stortingsgruppen.

Mandag morgen samles landsstyret i Arbeiderpartiet på Gardermoen.

– Oppgaven er formidabel, det handler om å lukke et vondt kapittel i partiets historie, og stake ut kursen mot en kultur som forener og ikke splitter, skriver Amundsen i sitt innlegg på Nordnorsk debatt.

Amundsens oppfordring til landsstyret i Arbeiderpartiet er at partiet må jobbe med større åpenhet og mindre ukultur.

I sitt debattinnlegg sier Amundsen at det de siste dagene er blitt satt ut uriktige påstander om at Ap har mottatt varselsaker mot ham. Amundsen er blitt kontaktet av journalister om dette, men ifølge han selv har partikontoret i Ap avvist at dette er tilfellet.

Støre: viktig medarbeider

Partileder Jonas Gahr Støre ønsker Amundsen lykke til med nye oppgaver:

– Jeg vil takke Hans Kristian Amundsen for hans lange innsats for partiet, som statssekretær, som leder av sekretariatet i Stortinget og som en viktig medarbeider for meg, uttaler Støre i pressemeldingen.

NTB får opplyst at Støre ikke er tilgjengelig for å svare på ytterligere spørsmål søndag kveld.

Amundsen var statssekretær ved Statsministerens kontor fra 2011 til 2013, han har tidligere vært redaktør og hatt andre lederjobber i mediene.

Han er den siste i rekken av ansatte i Arbeiderpartiets stortingsgruppe som gir seg.

Så sent som torsdag sluttet rådgiverne Bård Flaarønning og Anne Therese Gullberg, som har jobbet nær den nå avgåtte nestlederen Trond Giske.

Fikk kritikk

Dagbladet har tidligere meldt at under et sentralstyremøte i Ap den 2. januar skal flere ha kommet med sterk kritikk av lederen for sekretariatet for stortingsgruppen, Hans Kristian Amundsen.

Partisekretær Kjersti Stenseng skal ha startet kritikken og uttrykt manglende tillit til sekretariatslederen, skriver Dagbladet.

Bakgrunnen er angivelig konfliktskapende og dårlig ledelse, at sensitive dokumenter han har hatt ansvaret for har lekket til mediene, at han ikke har klart å skape ro blant de ansatte i gruppen, og kritikkverdig opptreden i valgkampen.

– Vi var mange på møtet som mener at Amundsen må gå. Det var en massiv kritikk mot ham. Mange uttrykte manglende tillit, sa en kilde som var til stede på møtet til Dagbladet.

Amundsen avviste på dette tidspunktet kritikken blankt overfor Dagbladet.

– Det er vanskelig å forholde seg udokumenterte påstander fra anonyme kilder. Jeg deltok ikke i sentralstyremøtet, og har ingen informasjon om hva som ble sagt der. Når det gjelder min håndtering av Giske-saken, som jeg skjønner er utløsende for kritikken, begrenser den seg til at jeg har bistått tre varslere i en forberedende fase, og til støtte og oppfølging underveis og etterpå, skriver Amundsen i en epost til Dagbladet.(Vilkår)

Fedre på Aker Brygge: Derfor tar vi ikke mer pappaperm
Menn som tjener over en million tar mindre pappapermisjon utover fedrekvoten enn menn som tjener mellom 250.000 og 1 million. Hvorfor er det slik? Les mer i lenken under.
03:22
Publisert: