58 prosent mener det er sunt å drikke ett glass vin om dagen, viser Helsedirektoratets befolkningsundersøkelse for 2012.

Undersøkelsen omfatter intervjuer med nærmere 1.300 menn og kvinner, og viser dessuten at 63 prosent av de spurte mener at rødvin er sunnere enn annen alkohol, skriver Dagsavisen.

Helsemyndighetene er imidlertid skeptiske til å anbefale daglig alkoholinntak for helsas skyld.

– Det er ingen grunn til å anbefale alkohol som daglig «medisin», sier Jørg Mørland som er divisjonsdirektør ved Folkehelseinstituttet.

For bare noen måneder siden uttalte han imidlertid til VG at det er mulig at jevnlig inntak av moderate mengder alkohol for folk over 40-50 år kan være gunstig med tanke på utvikling av hjerte- og karsykdommer.

Avdelingsdirektør Anne Hafstad i Helsedirektoratet sier direktoratet er bekymret over at mange nordmenn kobler sunnhet til alkohol.

Ifølge avisen viser over 100 studier de siste årene at et moderat, jevnlig alkoholkonsum kan senke risikoen for hjerte- og karsykdommer.

Les også: Vulkansk hvitvin (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.