Seks nordmenn er rike nok til å ha fått en plass på Forbes' oversikt over verdens dollarmilliardærer. Øverst blant nordmennene troner eiendomskongen Olav Thon – så sant man ikke regner John Fredriksen som norsk.

Olav Thon ligger på 198. plass på Forbes' liste med en formue på 6 milliarder dollar, tilsvarende drøyt 34 milliarder kroner. Skipsreder John Fredriksen når på sin side helt opp til 87. plass med sine 11,5 milliarder dollar eller 66 milliarder kroner. Men Fredriksen er ikke registrert som nordmann. Han er kypriot.

Under Thon følger Stein Erik Hagen og hans familie, som inntar 329. plassen med 4 milliarder dollar eller 23 milliarder kroner.

Kjell Inge Røkke ligger på 458. plass med 3 milliarder dollar eller 17 milliarder kroner.

Slim på topp
De tre øvrige nordmennene på lista er Arne Wilhelmsen med familie på 931. plass (1,6 milliarder dollar) og Andreas Halvorsen på 1107. plass (1,3 milliarder dollar). Den tidligere marinejegeren er en av verdens beste betalte hedgefondforvaltere, og er blitt en person som er høyt respektert på Wall Street.

Med en netto formue på rundt 7,5 milliarder kroner har Halvorsen dermed passert Petter Stordalen over de mest formuende nordmenn. Stordalen havner på 1175. plass på Forbes oversikt med en formue på 1,2 milliarder dollar, eller i underkant av syv milliarder kroner.

Forbes' liste består av i alt 1.426 personer.

Også seks danske
I likhet med Norge har Danmark seks dollarmilliardærer.

Den rikeste i dansken er Kjeld Kirk Kristiansen fra Lego, med en formue på 7,3 milliarder dollar, som holder til en 158. plass på listen.

I år som i fjor er det Carlos Slim Helu fra Mexico øverst med en formue på hele 73 milliarder dollar. Slim har slått seg opp på mobiltelefoni med selskapet America Movil. Nest rikest er Microsoft-gründer Bill Gates med en formue på 67 milliarder dollar.

Årets klatrer er spanske Amancio Ortega, som ligger på 3. plass på lista. Han er mannen bak klesmerket Zara.

Les også: Moskva er verdens milliardærhovedstad (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.