Har en ansatt havnet i en tøff klemme som du må finne veien ut av? Husk å få høre alle sider av saken, ellers ser du ikke hele bildet. Dette er noen skritt du kan ta når kinkige situasjoner skal diskuteres og løses:

1. Definér problemet.
Har en kollega begynt å dukke opp ubarbert, shabby kledd og illeluktende på jobb i det siste, og andre på kontoret vegrer seg for å stå i heisen sammen med ham? Ta opp problemet på tomannshånd. Si klart og tydelig ifra hva problemet er - og hvilke endringer som må til. Det vil etter all sannsynlighet få kollegaen din til å skjerpe seg allerede neste dag.

2. Beom en forkl#229.
Settes møtene alltid i gang for sent, og er møteleder alltid dårlig forberedt? Spør hvorfor det er slik. Kan det være at vedkommende føler seg overarbeidet og får ut frustrasjonen sin på denne måten?

3. Tilsett en skje sukker.
Er en av mellomlederne brysk og hard i kantene? Be vedkommende om å myke seg opp litt. Stålkantede sjefer blir aldri godt likt - i alle fall ikke hvis de ikke har noen grunn til å være det.

4. Vis medlidenhet.
Har du en kollega med ekstremt dårlig ånde? Å kritisere dette må gjøres på en svært varsom måte, siden det er personlig kritikk. Men det hjelper ikke å late som ingenting. Hint frempå om at han bør bruke munnskyllevann eller anbefal en spesiell tannkrem.

5. Handle raskt.
Har en av dine ansatte tråkket i salaten og dummet seg ut overfor en kunde? Ikke si opp personen ut fra denne ene feilen, krev i stedet at vedkommende skal be om unnskyldning til den det gjelder. Det lærer han mye mer av.

6. Gi en klar advarsel.
Har en ansatt gitt deg en kraftig skyllebøtte mens kolleger hørte på? Ta en prat med personen på tomannshånd. Si klart ifra at oppsigelse kan bli resultatet dersom dette gjentar seg. Foreslå også måter han kan få ut frustrasjonen på neste gang fremfor å skjelle ut andre - for eksempel ta en kaffepause eller gå en tur for å roe seg ned.

(Kilde: CareerJournal.com)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.