Det har lenge vært kjent at utenriksminister Jonas Gahr Støre er en holden mann. Formuen stammer fra ovnsprodusenten Jøtul, som familien eide på morssiden, og som ble solgt i 1977.

Nå selger Gahr Støre, sammen med sine to søsken og tremenning, kontoreiendommen Grenseveien 97 på Ensjø for 170 millioner kroner, ifølge Finansavisen. Eiendommen er beholdt fra Jøtul-tiden.

Salget gir Jonas Gahr Støre 26 millioner kroner, der 4 millioner kroner satses videre i utviklingsprosjektet av eiendommen sammen med kjøperne, Erik Bøhler, RS Platou Real Estate og et par profesjonelle investorer. Familien Gahr Støres selskap Trestø deltar med en ti prosents eierandel.

Eiendommen er på 16.000 kvadratmeter med en kontorhøyblokk og noe lager, og ligger mellom Fyrstikkalléen skole og Fyrstikktorget. Planen er å omregulere deler av tomten til 100 boliger.

- Vi håper å få det til selv om det alltid er risiko. Derfor har vi fått med Erik Bøhler i tillegg til oss selv samt et fåtall profesjonelle investorer som vet hva et utviklingsprosjekt innebærer, sier Lars Robert Kristiansen i RS Platou Real Estate.

Grensveien 97 ANS hadde i 2010 leieinntekter på 13,9 millioner kroner og et overskudd på 8,3 millioner kroner, ned fra 9,6 millioner kroner i 2009. For 2012 ventes en kontantstrøm på 12,5 millioner kroner.

Jøtul ble etablert som Kværner Jernstøberi i 1853. I 1920 ble Jøtul skilt ut fra Kværner-konsernet og familien til Jonas Gahr Støre overtok i 1927. Gjennom 1930-tallet ble støperiet Norges største. I 1977 ble selskapet solgt ut av Gahr-familien til industribedriften Norcem.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.