Oljeselskapet Centrica Energy Norway selger eierandeler i Heimdal-området i Nordsjøen til det polske oljeselskapet Lotos for 175,8 millioner dollar, omkring én milliard kroner, ifølge en pressemelding.

Transaksjonen innebærer at Centrica reduserer sin andel i Heimdal -og Vale-feltene samt funnene Frigg Gamma Delta og Rind. I tillegg selger selskapet seg helt ut av Fulla-funnet og de produserende feltene Skirna/Bygve og Atla, opplyses det.

- Etter en periode med rask vekst, er denne transaksjonen et viktig skritt for å styrke grunnlaget for videre lønnsom vekst på norsk sokkel, sier Centricas Norgessjef Dag Omre i en kommentar.

I alt kjøper Lotos andeler i 14 lisenser, som inkluderer produserende oljefelt, funn og prospekter.

Centrica selger seg ned med henholdsvis 30 og 20 prosent i lisensene 102 og 102C hvor Total er operatør, og er dermed helt ute av disse lisensene, ifølge Upstream.

I Totals funn PL026 selger Centrica sin andel på 7,9 prosent til Lotos.

Lotos kjøper en andel på 25,8 prosent i Centricas produserende Vale-felt, PL036Q/PL249, og ti prosent i Frigg Gamma Delta-funnet PL442.

Lotos kjøper hele andelen på 50 prosent i PL362/PL035B fra Centrica, kalt Fulla-funnet.

På PL036B hvor Statoil er operatør får Lotos en fem prosent andel. Og på PL026B hvor Total har gjort et funn sammen med Det norske oljeselskap får selskapet en andel på 7,9 prosent.

I lisensene PL102D, PL102E, PL102F/PL102G får Lotos andeler på henholdsvis 20, 30 og 10 prosent, hvor Total er operatør, ifølge Upstream.

Les også:

<b>Meglerhus mener DNO skal rett opp</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.