"Helt ny loop sykkel" og "Loop 26" ny i eske" er noen av annonsetitlene som kommer opp når du søker på loop-sykkel på nettmarkedet finn.

 I alt 35 sykler ligger for øyeblikket ute for salg og spenner i prisklassen fra 700 til 2000 kroner. Mange av dem er sannsynligvis gratisvarer.

Hemmelig antall

Hos Lefdal har de nemlig nylig avlsuttet en salgskampanje der kundene fikk en sykkel av typen Loop 26 MTB 2015-modell ved kjøp av en rekke varer. Nå flommer Torget på Finn.no over av nettopp denne typen sykler, som selges for mellom 900 og 1800 kroner.

Informasjonssjef Åshild Indresøvde hos Lefdal kan av konkurransehensyn ikke å si noe om hvor mange sykler som ble gitt bort, men understreker at det har vært viktig å ha nok sykler tilgjengelig.

Kampanjen ble avsluttet 16.maii, men Lefdal selger fortsatt samme type sykler som de ga bort. Prisen er 1995 kroner.

Tidligere ulovlig

- Vi har hatt "sykkel-på-kjøpet"-kampanjer i mange år i Sverige, og det har vært stor suksess. Derfor prøver Lefdal dette i Norge. Når vi spør folk i Sverige hva de forbinder med Lefdal kommer "sykkel-på-kjøpet" opp som en klar assosiasjon, sier Indresøvde.

Inntil 1.juni 2009 var det i følge markedsføringsloven forbudt med såkalt tilgift, å få en vare på kjøpet når du handler mobiltelefon eller tv og lignende.

Les også:

Slik blir du sterk på lekeplassen

Nå skal det snø i 25 varmegrader

900.000 for rekord  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.