Med takterrasse og 180 graders panorama fra kaikanten foran Rådhuset, forbi Akershus festning og ut til Hovedøya, mener eiendomsmegler Snorre Olsen at milliardær Dag S. Stiansens toppleilighet på Aker Brygge er et kupp, selv for den nette sum av 30 millioner kroner.

- Det er rasende billig spør du meg, jeg tuller ikke, sier Olsen til Dagens Næringsliv, og viser til andre salg på «Brygga» i senere tid.

Prisen på Stiansens 268 kvadratmeter store leilighet gir en kvadratmeterpris på nesten 112.000 kroner. Det er imidlertid ikke rekord. For to år siden ble det omsatt en 57 kvadrat stor leilighet ytterst på Aker Brygge til en kvadratmeterpris på 130.000 kroner. Prisrekorden er det trolig fergereder Olav Nils Sunde som har. Han betalte 236,5 millioner kroner for sin nye leilighet ytterst på Tjuvholmen, som gir en kvadratmeterpris på tett oppunder 200.000 kroner.

Stiansens leilighet ble forsøkt solgt ifjor, da uten prisantydning, men med merkelappen «høy prisklasse». Ifølge Olsen valgte de å trekke leiligheten fra markedet fordi en ny takterrasse var under oppføring.

Les også: Kjøpte Norges dyreste leilighet: - Dette ble en ufattelig dyr investering

Les hele saken i Dagens Næringsliv onsdag (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.