AL Industrier melder onsdag at selskapet har inngått en avtale med styret i Alpharma om salg av alle aksjene for 25,50 dollar aksjen. Totalt får AL Industrier, som kontrolleres av Einar W. Sissener og hans barn, rundt 300 millioner dollar eller rundt 1,85 milliarder kroner.

Dermed er den årelange striden rundt AL Industrier og eierskapet i det børsnoterte legemiddelselskapet Alpharma i USA avsluttet.

Alpharma-kursen har siden de gyldne tidene på begynnelsen av 2000 rast fra 74 dollar til rundt 24,40 dollar i dag. Bakgrunnen er mindre vellykkede og gjeldstunge oppkjøp. På det verste var aksjekursen nede i under ti dollar.

For ett års tid siden skal det ha vært interessenter fra aktører som ville kjøpe AL Industriers Alpharma-aksjer for oppunder 30 dollar aksjen, men dette takket Sissener nei til.

- Styret i A.L. Industrier har siden februar i år gjennomført en grundig strategiprosess for å vurdere hva som er en hensiktsmessig måte å organisere virksomheten på fremover. Flere ulike alternativer er blitt nøye vurdert. Vårt ønske har vært å legge til rette for en fortsatt industriell utvikling av Alpharma, kombinert med frigjøring av våre midler gjennom salg av våre B-aksjer. Styret i A.L. Industrier er fornøyd med den avtalen som er inngått. Styret anbefaler aksjonærene å stemme for avtalen på generalforsamlingen 28. desember, sier Einar W. Sissener, styreformann i A.L. Industrier, i en melding.Salget av aksjene til Alpharma er avhengig av godkjennelse av ekstraordinær generalforsamling i A.L. Industrier. Ekstraordinær generalforsamling er innkalt til 28. desember 2006 kl. 10.00."Styret vil så snart som praktisk mulig legge tilrette for at salgssummen kan bli tilført A.L. Industriers aksjonærer på en hensiktsmessig måte", skriver selskapet i meldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.