For akkurat ett år siden overtok Spyker Cars som eier for Saab Automobiles. Inntil da hadde Spyker vært mest kjent som en nisjeprodusent av eksklusive sportsbiler.

Nå selger Spyker med Victor Muller i spissen sportsbilvirksomheten til det britiske holdingselskapet CPP Global Holdings Limited, som er eid av den omstridte russiske forretningsmannen Vladimir Antonov. Antonov ble nektet eierskap i Saab av selgeren General Motors for omlag et år siden, og det holdt på å velte hele avtalen med Spyker.

Les også: Uønsket Saab-aksjonær på vei tilbake

I en pressemelding fra Spyker opplyses det at salgssummen er 32 millioner euro eller i underkant av 250 millioner kroner. Pengene skal brukes til å redusere noe av Spykers gjeld.

I meldingen heter det at Spyker innen kort tid vil skifte navn, og nå skal fokusere eksklusivt på Saab.

Victor Muller som er styreformann i Saab, skal fungere som sjef for Spyker inntil en erstatter er funnet.

- Uten Spyker ville vi ikke hatt mulighet til å overta Saab Automobile ifjor, men resultatet var at Spyker-virksomheten ble en liten fisk i en stor dam, sier Muller.

Selv om Spyker aldri har tjent penger er den nye eieren av sportsbilvirksomheten optimistisk.

- Etter å ha opprettet en bil-portefølje over de siste to årene som består av premiumselskaper og merkevarer i verdensklasse, er vi overbevist om at Spyker vil blomstre i CPP-konsernet og etter planen blir lønnsomme, sier Vladimir Antonov ifølge pressemeldingen.

Spyker-aksjen steg med omlag syv prosent på Amsterdambørsen etter at nyheten ble kjent.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.