Ifjor solgte han 2500 varslere. Gjennom 40 forhandlere tar han sikte på å selge 4000 radar- og laservarslere til priser mellom 1000 og 3000 kroner. Salget er lovlig, men bruken ulovlig og straffbar.

– Da bøtesatsene økte i februar, hadde vi vår beste måned. Nå merker vi at stadig flere begynner å få prikkbelastninger, og behovet for å forbygge øker, sier han.

Produktene importeres fra USA av tre-fire aktører. Mye blir bestillt direkte på internett. Jacobsen anslår totalsalget i Norge til cirka 5000 enheter. Varslerne festes på bilens dashbord, og en pipelyd skal varsle når bilen kjører inn mot en fartskontroll. Jacobsen understreker at den ikke virker på alle kontroller.

– Den varsler i alle radarkontroller. Men det er ingen garanti ved laserkontroll, fordi politiet bruker ulike typer. Heller ikke ved fotobokser varsler den, sier han.

Størst salg har han til ansatte i næringslivet.

– Den typiske kunden er rundt 35 år, med gode biler og god økonomi. De ligger over fartsgrensen og vil unngå irriterende småbøter og mener det er mye å hente på å bruke varslere, sier han og nevner budbiler, taxisjåfører, yrkessjåfører og selgere som kjører langt og hyppig, som typiske kunder.

– Et meglerforetak kjøpte et antall i gaver til sine ansatte, sier han.

Flere tusen radarvarslere er ute på norske veier. Foto:
Flere tusen radarvarslere er ute på norske veier. Foto: (Foto: Ståle Andersen)
Politiet er lite begeistret for varslerene.

– Vi tar noen i ny og ne. Da beslagerlegger vi apparatet og anmelder. Noen tusen kroner i bot blir det nok, sier avsnittsleder Jan Kristiansen ved Trafikkorpset i Oslo Politidistrikt.

Han mener radarvarslere som regel virker, men at såkalte «laserjammere» ikke er pålitelige.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.