Pengene fosser inn hos den nederlandske oljegiganten Shell, skriver business.dk.

Inntjeningen hoppet 54 prosent ifjor til 157 milliarder kroner. Det er først og fremst høyere oljepriser som bidrar til at milliardene triller inn.

Nesten 58 milliarder av overskuddet havner rett i lommene til eierne, og Shell varsler i tillegg at utbyttet vi bli større fremover.

Ifølge The Guardian skal selskapet klare dette blant annet gjennom økte investeringer globalt samtidig som organisasjonen skal trimmes ytterligere.

Ansatte raser
De ansatte er garantert ikke fornøyd med denne nyheten, som kommer bare en knapp måned etter at selskapet lukket pensjonsordningen for de ansatte i Storbritannia.

Shell beskyldes nå for "moralsk konkurs" og "rovdyr-kapitalisme" av de ansatte, som føler seg sviktet.

- Istedet for å tilby en sikkerhet til fremtidens ansatte og likevel få et stort overskudd, har de valgt grådighet", sier Len McCluskey, leder av fagforeningen, til The Guardian.

Shells aksjekurs steg 11 prosent ifjor, mens flere konkurrenter slet med stillestående eller fallende kurser.

Les også: Kritisk til Statoils strategi

Her vil oljeekspertene jobbe (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.