Konsernsjef Baard Schumann i Selvaag Bolig sier han får vondt i magen av prisveksten i Oslo, selv om det betyr at selskapet hans vil tjene penger i «bøtter og spann» de neste årene.

- Jeg får litt vondt i magen av en prisvekst på ti prosent i året. Jeg har jobbet med dette i 20 år, og jeg har aldri vært borti et villere marked, sier Schumann til TDN Finans.

Han understreker at på kort sikt er det fantastisk for selskapet hans.

Schumann tror at det sterke markedet i Oslo viser at Norge ikke er så oljeavhengig som mange har trodd.

- Samtidig er det ikke negativt med en liten nedtur, slik at vi er bedre rustet når prisen stiger igjen, sier han.

- Ikke negativt med en liten nedtur

Selv om eiendomsmarkedet går veldig hett i størsteparten av Oslo, er ledigheten blant næringseiendommer økende i Oslo vest. Schumann venter imidlertid at man snart vil se at dette markedet bunner ut.

- Det har vært for stort tilbud i dette markedet en stund, men samtidig kjøper vi boligaktører jo gamle næringsbygg og gjør det om til boliger, så det skal nok ikke så mye til før det plutselig er mangel på næringsareal. Men vi merker at det er lettere å få tak i næringseiendom nå enn for to år siden, sier Schumann.

Selvaag Bolig ser på prosjektet vest i Oslo «hele tiden», men understreker at satsingsområdet er der byen vokser, som er primært i øst.

- Samtidig har vi manglet store nok prosjekter i vest. Nå blir riktignok Marienlyst snart lagt ut for salg, og vi legger ikke skjul på at det er interessant for oss, men per i dag vil jeg heller ha store prosjekter øst i byen enn vestover, sier han.

Les mer her: Boligtopp: Ser tegn til at boligmarkedet i Stavanger er i ferd med å snu

Beste salgskvartal i Selvaag Boligs historie  

 

Les også: EgyptAir-fly styrtet i havet

TGS har mottatt krav på inntil 326 mill. fra norske skattemyndigheter  

Oljeprisen svekket av sterkere dollar

 

Hør DNs nyeste podkast:

 

 

Se på DNtv:

Smeller ansiktet i asfalten i 55 kilometer i timen
Martin Hoff ble fraktet bort til flere dager på sykehuset etter det fæle fallet i Skien. Halvannen uke senere er oppsummeringen at han hadde griseflaks.
01:08
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Fire kule ting med Jaguars suv
Jaguars første suv, F-Pace, har en rekke positive egenskaper. Her er fire av dem.
01:36
Publisert:

- Høres ut som en kjempesatsing, men...
DN-kommentator Kjetil B. Alstadheim om Siv Jensens stadige tapping av mer oljepenger.
01:35
Publisert: