Selvaag Bolig har kjøpt en tomt på Fornebu i Bærum for 156 millioner kroner av Skanska Bolig. Tomten har plass til om lag 160 boliger, og de første enhetene vil kunne være klare for salg i slutten av 2015, opplyses det i en melding mandag.

Selvaag ønsker å tilby andre boligtyper enn det som er bygget på Fornebu hittil.

Administrerende direktør Baard Schumann i Selvaag fremholder at det er bygget mange store familieboliger på Fornebu, men svært få boliger for førstegangskjøpere.

900 boliger i Oslo-området

- Vi kommer derfor først og fremst til å bygge arealeffektive to- og treromsleiligheter slik at flere får mulighet til å kjøpe seg bolig på Fornebu, sier Schumann.

Den elleve mål store tomten har adresse Kilenveien og Arnstein Arnebergsvei, og er regulert til bolig.

I løpet av de seneste månedene har Selvaag kjøpt tomter i Oslo-området som til sammen vil gi om lag 900 boliger.

- Vi har sterk tro på boligmarkedet i Oslo-området. Det er et stort behov for nye boliger, som er drevet av høy befolkningsvekst og urbanisering, samt at det er bygget for lite over tid, sier Schumann.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Ny konsernsjef i Yara

Intel i samtaler om sitt største kjøp noensinne

Nordmenn bryr seg ikke om den svake kronen