Økokrim har tatt ut siktelse mot Selvaag Bolig for overtredelse av arbeidsmiljøloven.

Det opplyses i en melding fra selskapet fredag.

«Bakgrunnen er en påstand om utilstrekkelig SHA-oppfølging (sikkerhet, helse og arbeidsmiljø) fra Selvaag Boligs underleverandører på et av selskapets boligprosjekter på Bjørnåsen i Oslo. Ingen personer i Selvaag har status som siktet», skriver Selvaag i meldingen.

- Vi ser det som sannsynlig at siktelsen mot Selvaag Bolig i første rekke er tatt ut for å sikre eventuell dokumentasjon i saken mot en av Selvaag Boligs leverandører. Selvaag Bolig har gitt Økokrim tilgang til alle dokumenter de har bedt om, og vi vil fortsette å samarbeide, sier administrerende direktør Baard Schumann i Selvaag Bolig.

Laget i Polen

Bjørnåsen-prosjektet på Søndre Nordstrand i Oslo består av billige startboliger som er laget ved hjelp av moduler som er bygget i Polen. Modulene fraktes til Bjørnåsen, og settes sammen der.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.