En rekke ansatte tilknyttet Apples hemmelig bilprosjekt har de siste ukene forlatt selskapet, ifølge Financial Times.

Bakgrunnen skal være en strategiendring der selskapet i større grad har konsentrert aktiviteten inn mot de underliggende systemene for å drive et selvkjørende kjøretøy, fremfor å bygge kjøretøyet fra grunnen av, ifølge FT, som viser til nærstående kilder.

Apple har siden 2014 rekruttert hundrevis av ledende ingeniører, både interne krefter fra selskapets opprinnelige Iphone-utviklere, til bilprodusenter som Tesla og Mercedes-Benz.

Enkelte har blitt gitt nye oppgaver internt, mens andre har sluttet i selskapet, blant annet for å gå tilbake til sine tidligere arbeidsgivere, ifølge FT.

Ifølge The New York Times, som sammen med Bloomberg først omtalte saken, har Apples hemmelige bilprosjekt "Titan" slitt med fremdriften. I juli ble også Apple-veteran Bob Mansfield satt inn for å få fart på sakene.

Mansfield, som tidligere jobbet tett sammen med Apple-gründer Steve Jobs, forlot Apple-ledelsen i 2013.

Internt i Apple heter det at oppsigelsene er del av en "nysatsning" for bilprosjektet, ifølge NYT.

Også Google er i ferd med å utvikle selvkjørende kjøretøy, og har fokusert på den underliggende teknologien. Tesla Motors har langt på vei teknologien tilgjengelig allerede i dag, men sjåførene må fortsatt holde hendene på rattet.

Les også: Musk: - Selvkjørende biler er nøkkelen

Tesla-gründer Elon Musk har imidlertid varslet at det kun er et tidsspørsmål før selvkjørende kjøretøy, ikke minst innen offentlig transport, er en realitet.

Les også: Her er iPhone 7

Irland vil anke EUs skattesak mot Apple

Audis glatteste

Se DNtv:

Her er den første iphonen uten plugg
Da Apple viste fram iPhone 7 onsdag kveld, skjedde det som har vært diskutert og fryktet blant enkelte i forkant. Selskapet har nemlig bestemt seg for å fjerne muligheten for å koble til hodetelefoner via minijack på den neste iPhonen.
01:29
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.