Googles morselskap Alphabet har inngått samarbeid med Fiat Chrysler for å bygge selvkjørende biler.

Det er første gang at Google innleder samarbeid med en bilprodusent. Fiat Chrysler er verdens sjuende bilkonsern og skal bistå Google med å utvide flåten av selvkjørende biler med 100 nye kjøretøy. Bilene av typen Chrysler Pacifica Hybrid, en blanding av minibuss og forvokst stasjonsvogn, skal være på veien innen utgangen av året.

– Fiat Chrysler skal utvikle bilene slik at det blir enkelt for oss å installere vårt selvstyrende system i dem, blant annet datamaskinene som inneholder programvaren og sensorene som gjør at programvaren kan tolke det som skjer rundt kjøretøyet, heter det i en uttalelse fra Google.

Ved å ta i bruk større kjøretøy enn dem som Google til nå har brukt, får utviklerne også sjansen til å utforske mulighetene det gir, siden dette er en type kjøretøy som gjerne har skyvedører og som kan brukes til å frakte flere passasjerer enn en vanlig bil.

Google startet uttesting av selvkjørende biler i 2009, da ved å utstyre Toyota Prius-modeller med selskapets teknologi. I dag har Google rundt 70 selvkjørende biler, blant dem Lexus og en selvutviklet modell som ble vist fram i 2014.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Asia i dag: Presses til å være positive til Kina

20.000 krever at Super Puma settes på bakken

Trump med cruzkontroll på nominasjonen

Pilotforening: – Norwegian er underbemannet på piloter (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Ted Cruz trekker seg
Skuffelsen var stor blant tilhengerne til Ted Cruz da han tirsdag kveld innrømmet nederlaget i Indiana og kunngjorde at han trekker seg fra kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat.
01:07
Publisert: