Telenor ventes å legge frem et driftsresultat på 4,08 milliarder kroner i tredje kvartal 2008 etter driftsinntekter på 23,62 milliarder kroner. Selskapet ventes å legge frem et resultat før finans, skatt, avskrivninger og nedskrivninger (ebitda) på 7,48 milliarder kroner. Det fremgår av estimater SME Direkt har hentet inn for TDN Finans blant 20 analytikere.

I tredje kvartal 2007 rapporterte Telenor en EBITDA på 7,66 milliarder kroner, mens omsetningen var 23,14 milliarder kroner.

Kommende onsdag legger telegiganten frem resultatene for tredje kvartal.

Jekker ned
Telenor ventes i år å rapportere en ebitda på 29,28 milliarder kroner, tilsvarende en EBITDA-margin på 30,5 prosent. Siden forrige kvartalsrapport er ebitda-estimatet for 2008 nedjustert med 2,8 prosent. Topplinjeestimatet er nedjustert med rundt 1,1 prosent. For 2009 og 2010 er ebitda-estimatene nedjustert med henholdsvis 4,3 og 4,7 prosent sammenlignet med konsensus i forkant av andrekvartalsrapporten i juli.

Telenor-aksjen er ned over 55 prosent hittil i år, mens Oslo Børs er ned rundt 50 prosent i samme periode. Telenor-aksjen er ned 28 prosent den seneste måneden. På fredag endte aksjen på 49,45 kroner.

Analytiker Stefan Pettersson i Nordea Markets anbefaler kjøp med et kursmål på 100 kroner.

- Vi mener fokuset kommer å være på utviklingslandene. Kundeinntaket er allerede kjent i markedet. Det har vært høy inflasjon på mat og drivstoff i utviklingslandene som påvirket veksttakten negativt, men det store spørsmålet er hvordan ARPU (gjennomsnittlig omsetning per kunde, red anm.) har utviklet seg, sier Pettersson til TDN Finans og legger til:

- Samtidig ser vi at det er en stor riskaversjon i markedet akkurat nå. Telekomoperatøren Millicom leverte en dårlig rapport, men vi mener aksjen straffes for hardt siden aksjen var ned 33 prosent i USA.

Den norske kronen har svekket seg i det siste mot blant annet valutaene i Ukraina, Ungarn og Bangladesh. Det er gunstig for Telenor, som tok ned guidingen for veksten i 2008 til tre prosent fra fem prosent da de presenterte tall for andre kvartal. Pettersson skriver i et analysenotat at han ser begrenset nedsiderisiko i vekstestimatet, men er samtidig forsiktig med å ta inn spotratene i estimatene siden det finnes risiko fra Telenors virksomhet i Ukraina og Ungarn.

Ingen sier "selg"
Før tredjekvartalsrapporten anbefaler 15 av 20 analytikere som har oppgitt anbefaling kjøp av Telenor-aksjen, mens fem analytikere har en holdanbefaling. For et kvartal siden anbefalte 11 av 13 analytikere kjøp.

I snitt er kursmålet 104,27 kroner, varierende fra 90 til 130 kroner, sammenlignet med et snittkursmål på 128,40 kroner for et kvartal siden.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.