Anne Beathe Tvinnereim som til helgen kjemper mot Ola Borten Moe om en av nestlederposisjonene i Senterpartiet, sier Borten Moes støttespillere ikke har grunnlag for å hevde at han vil få flest stemmer.

– Det er ingenting i våre tall som tyder på at trøndernes tall er riktige, sier Tvinnereim til Klassekampen.

Hun viser til at Ola Borten Moes «stemmeteller» Jostein Garde i onsdagens Klassekampen hevdet at seieren alt er i boks ettersom Borten Moe har støtte fra 175 av de 300 delegatene på landsmøtet.

- Ingen sitter med gode tall

– Det er ingen i partiet som sitter med gode tall på hva alle delegatene vil stemme. For det første er det mange delegater vi ikke kjenner godt, og for det andre er det mange som ikke har bestemt seg, sier Tvinnereim.

Senterpartiet vedtok i fjor at landsmøtet skal utvides til 300 delegater. De fleste kommer fra lokallagene og er dermed «ukjente fjes» som det sentrale apparatet kjenner dårligere enn før.

Sp-nestleder Trygve Slagsvold Vedum stiller uten motkandidat til ledervervet etter Liv Signe Navarsete. Bak ham stiller Tvinnereim og Borten Moe mot hverandre som første nestleder. Tvinnereim og Janne Skjelmo står mot hverandre til plassen som andre nestleder.

Les også: Haga vil ikke ha Borten Moe som Sp-nestleder (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.