Konserndirektør for Utvikling og Produksjon i Norge, Terje Overvik slutter i Statoil og begynner 1. september som administrerende direktør i Gaz de France Norge (GdF).

Overvik forlater Statoil i det toppledelsen i StatoilHydro arbeider på spreng med å legge lederkabalen i det fusjonerte selskapet. Det var allerede klart at Overvik ikke ville være sjef for norsk sokkel når StatoilHydro-fusjonen er gjennomført, den jobben går til hans kollega i Hydro, Tore Torvund.

Les også: Slik blir den nye konsernledelsen

– Terje har en meget sterk karriere bak seg i Statoil. Han har de siste årene vært en av drivkreftene bak den revitalisering som har skjedd på norsk sokkel. Terje kombinerer evnen til langsiktig, strategiske tenkning med daglig operativt fokus. Han vil ikke minst etterlate seg spor for sitt engasjement knyttet til et meget aktivt HMS-arbeid, sier konsernsjef i Statoil, Helge Lund, i en kommentar.

Fram til Overvik fratrer i Statoil, vil saker relatert til Gaz de France håndteres av konserndirektør for forretningsområdet Naturgass, Rune Bjørnson.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.