Det internasjonale pengefondet (IMF) ser ingen slutt på boligmarkedsproblemene i USA, og advarer mot forverrede kredittforhold for forbrukere og mot at banker kan oppleve en forlenget periode med avtaktagende økonomisk vekst.

Det fremgår av IMFs Global Financial Stability-rapport offentliggjort mandag, ifølge Bloomberg News.

"For øyeblikket er ikke en bunn for boligmarkedet synlig. En stopp i fallet i det amerikanske boligmarkedet er nødvendig for å stabilisere markedene ettersom dette vil hjelpe både husholdningene og finansinstitusjonene", skriver IMF.

Organisasjonen er økende bekymret for tall som viser at flere ikke klarer å betale lånene sine og blir nødt til selge boligene sine, og med fortsatt fallende boligpriser mener den dette øker vidden av låneproblemene.

Videre skriver IMF at utsiktene til bankene kan gjøre at investorer er tilbakeholdne med å investere den ny kapitalen som trengs for å bedre balansen til finansinstitusjonene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.