Barclays Capital ser betydelige utfordringer for Renewable Energy Corp i 2012 med blant annet overkapasitet av høykvalitets silisium, svakere nedstrømspriser og manglende strategisk fokus hos selskapet.

Det fremgår av en ny analyse onsdag.

Meglerhuset kutter kursmålet fra 4,00 til 3,25 kroner pr aksje og gjentar ”equal weight”-anbefaling.

Barclays Capital mener Q-Cells’ søknad om konkursbeskyttelse er et sunt tegn i solarindustrien, ved at selskapene med svakest balanse og strukturelt høyest kostnader, tvinges ut av bransjen først.

Meglerhuset tror et fåtall aktører vil komme ut på topp, basert på teknologisk styrke og global dominans.

Meglerhuset gjør estimatendringer for ni selskaper innen sitt fornybar energi-univers, og deriblant Rec, og gjentar sin nøytralanbefaling for sektoren som helhet.

Meglerhuset kutter inntektsestimater for Rec fra 13,3 og 15,1 til 8,2 og 8,3 milliarder kroner for henholdsvis 2012 og 2013, og reduserer ebitda- estimatene til 1,6 og 1,5 milliarder kroner for samme periode, hovedsakelig drevet av lavere silisiumspriser.

Videre venter kapitalinvesteringer å utgjøre rundt 411 millioner kroner i 2012, sammenlignet med selskapets guiding på mindre enn en milliarder kroner.

Meglerhusets oppsidecase antar et sterkere sluttmarked som letter på overkapasitetsproblemene på tvers av verdikjeden, og rettferdiggjør et kurs på 3,75 kroner. Nedsidecaset tilsier videre prispress på wafere som følge av aggressiv prising hos konkurrentene, og at historisk silisiumsstyrke overtas av konkurrenter. Nedsidecaset forsvarer en kurs på 2,75 kroner pr aksje.

Rec faller 0,2 prosent til 3,28 kroner og er omsatt for 3 millioner kroner på Oslo Børs.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.