Seadrill mener at en dagrate på 650.000 dollar pr dag for ultradypvannsrigger er ”nære taket” på kort sikt.

Det skriver Morgan Stanley i en oljeserviceoppdatering fredag etter å ha vært i samtaler med finansdirektør Esa Ikäheimonen.

Over de neste ti månedene er det ifølge meglerhuset kun fire ledige ultradypvannsrigger, hvorav Seadrill eier tre. Ifølge Ikäheimonen kan selskapet slutte kontrakt for disse ”på mandag” dersom de ønsker det.

Morgan Stanley sitt inntrykk er at selskapet i stedet vil være tålmodig og vente på bedre betingelser.

I et lengre markedsperspektiv ser selskapet 2016 som det tidligste tidspunktet hvor lokaltbygde rigger kan bidra til å dekke Petrobras sitt riggbehov.

Selskapet tror derfor at dagratene kan nå en topp på 700-800.000 dollar eller noe høyere pr dag i 2014.

Mens de lave nybyggkostnadene ifølge Seadrill er ventet å resultere i begrenset oppkjøps- og fusjonsaktivitet fremover, så er begrenset tilgang til finansiering ventet å sette en demper for nybygging på spekulasjon.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.