Petroleumstilsynet har varslet tilsyn mot Statoils styring av vedlikehold.

- Vi ønsker å følge opp Statoils styring av vedlikehold og bakgrunnen for det er hvordan de håndterer etterslepet av sikkerhetskritisk vedlikehold som er blitt avdekket i den senere tid, sier pressetalsmann Ole-Johan Faret til DN.no.

DN.no har tidligere avdekket at Statoil hadde 34.400 timers etterslep på vedlikehold av sikkerhetskritisk utstyr per 31. juli. Dette etterslepet er altså ikke Statoils totale etterslep på vedlikehold - som er langt større - kun etterslepet på vedlikehold av sikkerhetskritisk utstyr som eksempelvis brannslukkingssystemer, gassdetektorer, livbåter osv - utstyr som er til for å redde menneskeliv og hindre en storulykke.

- Tilsynet er en del av det å følge opp implementeringen av ny driftsmodell i Statoil, sier han.

Petroleumstilsynet hadde også tilsyn mot Statoils vedlikeholdsstyring i 2007. Da ble resultatet flengende kritikk.

Les:
Flengende kritikk av Statoil
Vedlikeholdssvikt i olje

Les også: Helge Lund tror ikke på ansattes klager (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.