Sevan Marine-aksjen stiger 6,6 prosent på nyheten om at avtalen for for produksjonsplattformen "Sevan Voyageur" nå er undertegnet. Selve avtalen er kjent fra før.

Les: Sevan kommet til enighet om "Sevan Voyageur"

Sevan Marine meldte 1. oktober at selskapet har inngått avtale om å leie ut FPSOen Sevan Voyageur til E.ON Ruhrgas. Den flytende produksjonsenheten skal installeres på Huntington-feltet i britisk del av Nordsjøen. Kontrakten er på 535 millioner dollar. Installasjonen er chartret i fem år med opsjon for forlengelser. Installasjonen er ventet å starte i fjerde kvartal 2011 og første olje fra feltet er planlagt første kvartal 2012.

Sevan Voyageur befinner seg for tiden ved Nymo Verft i Arendal, hvor den gjennomgår en oppgradering av utstyret for gasskompresjon og vanninjeksjon.

Operatør er E.ON Ruhrgas UK E&P med 25 prosent eierandel. Øvrige partnere er Premier Oil UK Limited med 40 prosent, Noreco har en 20 prosent eierandel i blokken. og Carrizo Oil & Gas eier de resterende 15 prosentene..(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.