Riggselskapet Sevan Drilling opplyser at selskapet har mindre enn 50 millioner dollar, rundt 300 millioner kroner, i frie kontanter.

Dette er bakgrunnen for at selskapet tidligere denne uken var i brudd med et av lånebetingelsene, ifølge selskapets kvartalsrapport torsdag.

Varslet brudd
13. august varslet Sevan Drilling at som følge av kostnader knyttet til mobilisering av «Sevan Brasil», så var selskapet midlertidig i brudd med en av dets lånebetingelser.

Det er ennå ikke på plass noen formell waiver. Ledelsen er imidlertid i nær kontrakt med dets långivere og en anmodning om lånelettelse er levert.

Sevan Drilling venter å være i overenstemmelse med lånebetingelsen når midlene fra Petrobras, som består av mobiliseringskostnader og importskatt, mottas sent i august

Ser stabile inntekter ut året
Selskapet fikk et resultat før skatt på -11 millioner dollar i andre kvartal 2012, mot et resultat på -3 millioner dollar i samme periode i fjor (se tabell), ifølge kvartalsrapporten.

Det forventes imidlertid en sterk oppetid for «Sevan Driller» for resten av 2012 og stabile inntekter.

Optimistisk til kontrakter
Sevan Drilling er i samtaler med oljeselskaper for dets to nybygg med mål om å inngå kontrakter før levering som er i fjerde kvartal 2013 og andre kvartal 2014.

Det opplyses også at byggingen av rigg 3 og 4 går i henhold til plan. For riggene 5 og 6 opplyses det at opsjonene Sevan Drilling har med Cosco Shipyard forfaller 10. desember 2012.

"Markedet for dypvannsenheter fortsetter å være sterkt med økende dagrater, og rigg nummer 3 og 4 er nå blant det første tilgjengelige dypvannsrigger i markedet", heter det.

På en presentasjon torsdag opplyser selskapet at det venter rater på rundt 500.000 dollar for nybyggene.

Ser etter større selskaper for nybyggene
Konsernsjef Scott Kerr understreker at selskapet må ha kontrakt på boreenhet 3 og 4, før de utøver byggeopsjon på enhet 5 og 6. Han anser Petrobras som den mest sannsynlig kunden.

- Petrobras er den mest sannsynlige kunden, men ikke den eneste vi markedsfører til. De kjenner riggene og vet hvordan de fungerer, sier han.

Sevan Drilling ser etter større selskaper for lite finansiell risiko og etter kontrakter med minst tre års varighet.

Bedre oppetid
«Sevan Driller» hadde en teknisk oppetid på 98 prosent i juli, mot guidet 95 prosent, ifølge presentasjonsmateriell.

Videre fremgår det et at estimert oppetid for «Sevan Brasil» er 80 prosent i snitt de første seks månedene, 85 prosent i de neste seks månedene, og 90 prosent for den neste perioden på seks måneder



Les også:
Høy oppetid for Sevan Driller
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.