Oljeserviceselskapet Sevan Marine tar endelig steget, og skiller ut borevirksomheten i et eget selskap.

En separat borevirksomhet har lenge vært på blokken. Allerede i 2006 varslet Sevan Marine en separat børsnotering av Sevan Drillier, og skrev i en børsmelding 21. februar det året at en søknad kom til å bli sendt børsen i løpet av de neste 12 månedene.

Les også: Sevan vurderer å skille ut drilling

Men nå er altså toppsjef Jan Erik Tveteraas endelig klar, og har søkt om børsnotering for Sevan Drilling på Oslo Børs. Sevan ønsker å gjøre en aksjenedsalg til en verdi på 350 millioner dollar, nær to milliarder kroner, i forbindelse med børsnoteringen - og Sevan Marine ønsker å beholde rundt 20 prosent av aksjene i Sevan Drilling.

Børsnoteringsprosessen er ventet å starte i april.

Sunn og økende etterspørsel
Sevan Marine har i tillegg inngått to intenasjonsavtaler for byggingen av to ultra dypvannsrigger, med opsjoner på ytterligere to rigger.

- Vi fortsetter å se interesse for våre moderne dypvannsrigger. Vi ser en sunn og økende etterspørsel for denne typen rigger fremiver, og vi tror at en egen notering kommer til å synliggjøre de underliggende verdiene i virksomheten til det beste for våre aksjonærer. Selvstendighet kommer til å bli en katalysator for videre vekst, både for våde flytende produksjonsenheter og borevirksomheten, sier Tveteraas.

Tveteraas selv gir fra seg toppsjefjobben i Sevan Marine, og blir heller ny sjef i Sevan Driller. Nå arbeider selskapet med å finne en etterfølger for Tveteraas.

Sevan Marine-aksjen stiger 9,3 prosent til 6,3 kroner.

Les også: Sevan Marine sikret kriselån (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.