Styret i Sevan Marine vil fortsette dialogen med obligasjonseierne og andre kreditorer vedrørende en restrukturering av selskapets gjeld, inkludert konvertering av gjeld til egenkapital og utstedelse av ny egenkapital.

Det fremgår av kvartalsrapporten onsdag.

Dersom en løsning ikke blir funnet i rimelig tid vil styret søke om konkursbeskyttelse.

Sevan estimerer en likvideringsverdi på sine eiendeler til 470-585 millioner dollar.

Vil bytte gjeld mot aksjer
En restrukturering av Sevan Marine forutsetter blant annet konvertering av en del gjeld til egenkapital og en emisjon av ny egenkapital på minst 200 millioner dollar.

Det forutsettes: full konvertering av eksisterende usikrede obligasjoner til egenkapital, en delvis konvertering av eksisterende garanterte obligasjoner, en tilsvarende utvanning av aksjonærene, en emisjon på minst 200 millioner dollar i ny egenkapital, hovedsakelig finansiert av obligasjonseierne, men hvor eksisterende aksjonærer får rett til å delta.

Det forutsettes også forlengelse av eksisterende garanterte obligasjoner, og en revisjon av renter og forfallsplan for de garanterte obligasjoner, slik at de passer selskapets kontantstrømprofil og gjeldsbetalingskapasitet.

Det poengteres at de endelige momentene vil våre påvirket av en ny forretningsplan og endelig kostnadsestimat og tidsplan for "Sevan Voyageur"-oppgraderingen.

Det vil også være betinget av godkjenning fra obligasjonseiere, aksjonærer og andre motparter og interesseholdere.

For lav egenkapitalandel
Sevan Marines egenkapitalandel falt til 10,4 prosent pr andre kvartal, og er dermed under lånebetingelsenes krav om 30 og 25 prosent.

Det er også krav om at kostnadsoverskridelser dekkes av egenkapitalen, men overskridelsene på 80-100 millioner dollar på "Sevan Voyageur" kan ikke dekkes, og en er avhengig av en vellykket restrukturering.

Det er nå en stand still-avtale mellom obligasjonseierne, finansieringskildene og befrakterne av "Sevan Voyageur" til utgangen av september, hvor de har forpliktet seg under enkelte forutsetninger til å ikke utnytte sine håndhevelsesrettigheter.

Tar nedskrivinger
Selskapet tar nedskrivninger på totalt 401,7 millioner dollar i regnskapet for andre kvartal 2011.

Dette kommer etter en nedskrivnings-gjennomgang styret startet.

IPOen og noteringen av Sevan Drilling og dekonsolidering av boresegmentet ga i tillegg et regnskapsmessig tap på 207,8 millioner dollar.

Nedskrivningene har ingen kontanteffekt.

FPSOen ble skrevet ned med 306,0 millioner dollar, utsatte skattefordel nedskrevet med 87,7 millioner dollar, mens kundefordringer ble skrevet ned med 8,0 millioner dollar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.