Det flytende produksjonsenhetsselskapet Sevan Marine kjemper en hard kamp mot kalender og klokke for å overleve.

Innen utgangen av måneden må selskapet ha kommet til enighet med sine eiere, banker og andre långivere for å unngå konkurs.

Neppe løsning før fristen
En presset toppsjef medgir at en endelig løsning neppe vil være klar før fem på tolv på månedens siste dag.

- Nei, jeg tror ikke det blir klart før. Det ligger i sakens natur, og med så mange profesjonelle forhandlere så er det ikke mulig. Og utnyttes ikke tiden helt ut, får man gjerne kritikk for at man ikke har gjort en god nok jobb, sier konsernsjef Carl Lieungh i Sevan til DN.no.

Må komme til enighet
Selskapet har tidligere fått rente- og avdragsutsettelser på eksisterende låneforpliktelser ut september, og er allerede i mislighold.

En videre finansering avhenger både av kapitaltilførsel fra eierne og en konvertering av gjeld til aksjer.

- Jobber på spreng
I sommer satset investor Jens Ulltveit-Moe omkring 15 millioner kroner på en redning av selskapet, og ble satt inn som styreleder. Med seg har han sin makker og tidligere Nordea-toppsjef Tom Ruud. Sammen med ledelsen jobbes det nå intenst med å presentere selskapets forretningsplaner for obligasjonseierne og deres rådgiver, ifølge Lieungh.

- Det er ikke annet å si enn at vi jobber på spreng, samtidig som vi konsentrerer oss om driften av selskapet og å posisjonere oss for mulige jobber etter at en løsning kommer på plass, sier han.

Ønsker felles løsning med obligasjonseierne
Selskapet forhandler med Norsk Tillitsmann, som representerer obligasjonseierne. Målet er å komme til en felles løsning med samtlige, selv om det juridisk ikke er noe i veien for at enkelte obligasjonslån kan fragås, ifølge Lieungh.

Dette er likevel neppe aktuelt.

- Det som er base case er å få det til med samtlige. Det er ingenting som er ferdig forhandlet, men vi får ikke til noen løsning uten at det er god forståelse med obligasjonseierne, sier han.

Forsvarer sine interesser
Investeringsselskapet Storm Capital har pant i den flytende produksjonsenheten "Sevan Hummingbird". De har tidligere stilt seg svært kritisk til å skulle gå med på konvertere sitt pant til aksjer. Da vil selskapet heller innløse pantet. Investeringsdirektør Morten Astrup opprettholder sitt standpunkt overfor DN.no.

- Man er i forhandlinger, og da har man ulike utgangspunkt og forsvarer sine interesser. Det må man ha respekt for, sier Lieungh.

Krevende
Toppsjefen erkjenner at jobben han tok på vårparten har blitt langt mer krevende enn han hadde forestilt seg. Han mener imidlertid at selskapet er verdt å kjempe for.

- Jeg må være helt ærlig og si at jeg visste det ville bli en utfordrende oppgave, men den har blitt både mer tidskrevende enn jeg kunne forestille meg, med svært lange dager og ingen ferie. Det er likevel et selskap det er verdt å kjempe for, med en unik teknologi. Jeg gir alt, og angrer ikke et sekund på at jeg tok jobben. Det er bare å gå på med krum hals, sier Lieungh.

Sevan-aksjen SEVAN har falt over 20 prosent den siste måneden, og er ned 95 prosent på årsbasis. Selskapet prises nå til 176 millioner kroner på Oslo Børs.

Les også:
- Fullt kaos i Sevan

Gir Sevan 2 måneders pusterom

Ny kostnadsbombe fra Sevan Marine

Angriper Sevans redningsaksjon

Sevan Marine vurderer konkursbeskyttelse (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.