Det greske rederiet Tsakos Energy Navigation som eier tankskipet Sola TS sier til Adresseavisen at det ikke er var noe i veien med skipet. De viser også til at skipet hadde los om bord og at ingen av mannskapet sov.

– Alle lys virket. Likeledes alle andre tekniske installasjoner, sier pressetalsmann i rederiet Tsakos Patrick Adamson til Adresseavisen.

Nytt skip

Det 250 meter lange og 44 meter brede oljetankeren av typen aframax er registrert på Malta, men eies av det greske rederiet. Det ble bygget i 2017.

Ifølge Sysla var tankeren under slep på veien ut Hjeltefjorden nordveien fra Stureterminalen da kollisjonen med fregatten skjedde klokken 4.26 natt til torsdag.

Preget fregattbesetning

Forsvaret holdt torsdag ettermiddag en pressekonferanse etter kollisjonen mellom fregatten Helge Ingstad og tankskipet Sola utenfor Stureterminalen i Hordaland.

– Fartøyet manglet styreevne rett etter hendelsen, sier kommandør Sigurd Smith i Sjøforsvarsstaben. Han sier de har grunn til å tro at styreevnen ble borte som følge av kollisjonen

To av de skadde ble sendt til Haukeland universitetssjukehus og seks til kontroll på legevakten. To er fremdeles på legevakten torsdag ettermiddag, mens de fire øvrige er tilbake på Haakonsvern.

– Jeg har møtt besetningen. De er preget av det som har skjedd, men vi tar godt vare på dem, sier kontreadmiral Nils Andreas Stensønes, sjef for Sjøforsvaret.

Det er opprettet et mottakssenter på Haakonsvern og også et pårørendesenter og en pårørendetelefon.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs kommentator: —Derfor er akkurat dette krigsskipet så viktig for Norges forsvarsevne
01:00
Publisert: